Kulumne
#sds #tvs #rtv
SDS: "Drage gledalke, spoštovani gledalci, jebite se. Zdaj smo mi na vrsti."
Logo 22.08.2022 / 06.10

Velika deratizacija: RTV ne bo nikoli več taka, kot je nekoč bila. Abnormalno bo normalno. Isto sranje, desno pakovanje.

"RTV ne bo nikoli več taka, kot je nekoč bila. Abnormalno bo normalno. Tudi potem, ko bo nova vlada že nekako spravila skozi nov Zakon o RTV." — [

Pravim načeloma: ker kdo pa pravi, da bo do normalizacije prišlo? Jaz pravim, da ne. Ravno nasprotno. Že zdaj prihaja do popolne abnormalizacije … — in v nadaljevanju bo samo še huje.

Abnormalizacija je nova normalnost

To je narobe svet. Velika abnormalizacija, ki postaja nova normalnost. Prižgeš televizor in zagledaš v Dnevniku prispevek na to velevažno temo (14:35–17:14). Uvodna ekspozicija problema je demagoško potvorjen povzetek Repovževega uvodnika: "da bi bilo za [RTV] najbolje, da odpusti vse, ki so prišli na javni medij v zadnjih dveh letih".

Mojstrsko, ni kaj: če bi Repovž hotel to alternativno resnico demantirati, bi porabil več besed, kot jih je zapisal v uvodniku samem, in več minutaže, kot so mu je milostno odstopili v prispevku.

Narobe svet je po svoje tudi to, da je voditelj — sicer hvala bogu! — nazadnje le subverzivno pripomnil, da prispevek objavljajo "po izrecnem navodilu odgovorne urednice Informativnega programa Jadranke Rebernik".

Spin

Direktor TVS Uroš Urbanija se potem v nadaljevanju dela najbolj tolerantnega profesionalca, kar jih je kdaj tlačilo slovenske medije, in vidno zaskrbljen razlaga, da je Repovžev predlog "totalitaren". Potem avtor prispevka nenadoma zaspina zgodbo s podmuklo pervertiranim vprašanjem Repovžu, ali so propagandisti SDS — torej tisti, ki so kao godni za odstrel — vsi, ki jih je RTV v zadnjih dveh letih vzela v službo. Nakar še trač-operater Požar ilustrira ta "fašistični" primer Mladininega pisanja s hipotetično primerjavo, češ, kak cirkus bi nastal, če bi odpuščanje levih novinarjev predlagal recimo urednik Demokracije.

Prej vi, zdaj mi

Velika abnormalizacija je to, da nas ta desni prepričujejo z navidez veljavnim argumentom, da so zdaj pač oni na vrsti, da delajo na RTV oz. TVS isto sranje, kot so ga tako rekoč od pamtiveka delali ta levi. Velika abnormalizacija je to, da je bila desnica ves ta čas najglasnejši in skoraj edini, četudi najbolj nekompetentni in nekredibilni, vulgarni, subinteligentni in pristranski, interesno obremenjeni kritik RTV — zdaj pa delajo natanko to, kar so sami očitali onim drugim. In da je zdaj zato vse v redu. Prej vi, zdaj mi.

Drage gledalke, spoštovani gledalci, jebite se. Zdaj smo mi na vrsti.

Velika abnormalizacija je to, da vsi prekleto dobro vemo, kaj je narobe — pretvarjamo pa se, da je vse v redu, če narobe delajo zdaj eni, zdaj drugi.

Za osvežitev spomina

Naj vas spomnim, na kakšne vse načine je SDS minirala RTV že vsaj od leta 2016, ko je Janša — takrat še globoko v opoziciji — spohal tisti tvit o prostitutkah, s katerim se je v bistvu vse začelo. Naj vas spomnim na strankarsko kampanjo in osebne pozive njenih veljakov za ukinitev "prisilnega" plačevanja RTV prispevka. Naj vas spomim na peticijo za ukinitev, ki jo je sprožil major Troha, dokončali pa boti iz kleti na Trstenjakovi. Naj vas spomnim na stotine člankov, v katerih so obračunavali s tako imenovano Hanzi TV kot glavnim krivcem za vse najslabše, kar da se v Sloveniji dogaja.

Deratizacija

In potem je SDS začela spomladi 2020 uresničevati vse potrebno za očiščenje in pomlajenje RTV — ki pa je v bistvu bila deratizacija. Inštalirala je nekompetenten, militanten Programski svet in generalnega direktorja in celo vrsto somišljenikov na odgovorne položaje.

In nazadnje si Janšev medijski poverjenik po dveh letih oblastniškega haranja po nacionalki (na leta in leta podlage s spodkopavanjem iz opozicije) drzne jokcati zaradi predloga, da bo z njihovimi kadri pač treba počistiti.

TVS je le TVS

Velika abnormalizacija je tudi to, da že Pirkovič, Rebernik, Možina ostajajo (in prosperirajo) na TVS zato, ker niso tako nori, da bi zamenjali varno in solidno plačano službo in šli šljakat na neko Novo24TV. TVS je le TVS, pa če jo še tako hinavsko sovražijo in šimfajo. Nihče od kolegov jih sicer ne mara, ker jih imajo za peto kolono, zaščiteni pa so vendarle kot kočevski medvedi. Na varnem so bili že prej, pod levo TV oblastjo.

RTV ne bo nikoli več taka, kot je nekoč bila. Abnormalno bo normalno. Tudi potem, ko bo nova vlada že nekako spravila skozi nov Zakon o RTV. Tudi potem, ko bodo že nekako demontirali Urbanijo, Pirkoviča, Rebernik, Možino, Whatmougha in Programski svet. In to bo veliki finale velike abnormalizacije. Ko bodo narobe delali spet naši.

NAROČI SE
#sds #tvs #rtv
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke