Kulumne
#tvs #logar #pirc musar #soočenje #volitve
Soočenjski antiklimaks pred nezasluženo zmago Nataše Pirc Musar na TVS
Logo 11.11.2022 / 06.10

Škripaje z zobmi bomo s potuhnjeno nehvaležnostjo slavili etapno zmago nad janšizmom. A nikar se ne veselite preveč dolgoročno.

Zadnje soočenje kandidatke in kandidata ns TVS, ki smo ga vsega naveličani volilci kdo ve zakaj tako težko pričakovali, je bilo popoln antiklimaks. Bilo pa je tudi demokratična in medijska antireklama za volitve. — [
Zadnje soočenje

Najbolj obupna sekvenca soočenja sta bila inserta s predposnetimi pljuvaškimi pripombami tako imenovanih žvižgačev. Anžeta Logarja se je lotil Ivan Gale, Nataše Pirc Musar pa Erik Brecelj — in oba sta briljantno opravila nehvaležno in obskurno domačo nalogo, ki jima jo naložila voditeljica oz. uredniški strici iz ozadja.

Spet ti prekleti kuliji

In če smo že pri tej zoprni, zadirčni, tendenciozni ženski v travnato zelenem kostimu s poudarjenimi rameni: kot da ne bi bilo dovolj že to, kar sta povedala Gale in Brecelj, se je čutila dolžno še sama vrtati naprej in že šestindvajsetič podjebavati recimo Logarja s soodgovornostjo za Počivalškove domnevne grehe pri nabavi mask. Ali že stošestindvajsetič s prekletimi kuliji, naročenimi in kupljenimi od Žmaucovega soseda pa od brata prjatla.

Uravnoteženost oz. ekvidistančnost se je sicer nehala pri obeh žvižgačih. Taista voditeljica ni mogla, znala ali hotela skriti, da ji gre Logar bolj na živce kot pa NPM. Jaz glede tega ne bi bil tako trdno prepričan. Kar mene zadeva, je rezultat neodločen.

Filipika NPM

Kandidat SDS — ker kakorkoli že obrnemo, to Logar pač je — se mi že skoraj malo smili, ker njegovi konkurenti izkoriščajo vsak kupček dreka, ki ga je kandidatova stranka kdaj pustila na asfaltu (ki ga sicer sovraži in prezira). Pa vendar je dejstvo, da se Logar na debelo spreneveda, da z janšisti nima nič opraviti, in da je njegova prepričljivost s časom plahnela. Tokrat se je dokončno in najbrž usodno osmešil s trditvijo, da za seboj nima propagandne medijske mašinerije.

In točno to je znala izkoristiti Nataša Pirc Musar s prepričljivo čustveno, a ne jokavo, temveč odločno, skoraj že agresivno filipiko proti tej desničarski medijski drhali, ki je prepričana, da Logarju utira pot na Erjavčevo.

Pet suhih let

A iz te moke seveda ne bo kruha. Kljub temu, da so le kakšno uro pozneje — tudi zahvaljujoč temu novemu voditelju, ki se počasi, a pridno uči — Odmeve preuravnotežili v Logarjevo korist, povabivši v studio Pertinača in Požarja, ki za Logarja nista imela žal besede. V ciljnem šprintu pred predsedniškimi volitvami in referendumi si desnica spušča rafale v koleno. To je zelo razveseljivo.

Prepričan sem, da bo NPM zmagala. Nezasluženo zmagala. Tudi če ne bomo šli vsi pridno volit. (Meni se vedno manj dá, odkrito rečeno.) Škripaje z zobmi bomo s potuhnjeno nehvaležnostjo slavili to etapno zmago nad janšizmom. Toda nikar se ne veselite preveč dolgoročno. Zmaga NPM bo triumf pravniško-maherskega middle-class povzpetništva, zapakiranega v vljudnostne fraze o svobodi govora in strpnosti, in bo še povečala nacionalno razklanost. Na enak način in v isti meri, kot če bi nezasluženo zmagal Logar. Čaka nas pet suhih političnih let. V vsakem primeru. Mark my words.


NAROČI SE
#tvs #logar #pirc musar #soočenje #volitve
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke