Kulumne
#država #davki
Sovražim visoke davke
Logo 26.03.2023 / 06.10

Letos bom kot normiran espe ob enakem obsegu poslovanja kot lani plačala okoli 3.000 evrov davka več. In kaj bom za to dobila?

Vladajoči morajo zagotoviti preglednost našega davčnega sistema in s tem ustvariti prepričanje, da so davki pravični. Brez transparentnosti ne bo zaupanja.
Fotografija: Marko Crnkovič

Davki. Družbena nuja in večni razlog nejevolje državljanov. Nikoli niso takšni, da bi jih sprejemali z navdušenjem. In tudi z razumevanjem. Razen če se obeta njihovo nižanje. Tu smo državljani in državljanke vedno “plebiscitarno” enotni. Ven štrlijo redki, gotovo pa vsakokratni pristojni finančni minister, predsednik in člani vlade, mogoče tudi nekateri predstavniki koalicije. Vsi drugi smo res velika opozicija —  sovražniki visokih davkov. Smo proti. Visoki davki ustvarjajo težo, ki visi nad nami in nas potiska navzdol.

Seveda država potrebuje davke, to je jasno vsem. Davki zagotavljajo družbeno varnost, javne storitve in infrastrukturo, potrebno za normalno delovanje družbe. Davki omogočajo tudi, da država zmore uravnavati socialno blaginjo in skrbeti za zmanjšanje neenakosti med ljudmi.  

NAROČI SE
#država #davki
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke