Kulumne
#gospodinjstvo #emancipacija
Uradno: Moški likajo, ženske smo osvobojene!
Logo 19.05.2024 / 06.10

Drage dame in gospodje, dvignimo čaše za enakopravnost! Končno lahko vsak dela vse. Končno prava emancipacija. Hvala, Hofer!

Če moški zdaj že "javno" likajo v katalogih — ki so najbolj brani brezplačni mediji —, potem smo ženske končno uresničile sanje celih generacij pred nami. Da smo enakopravne!

Ko sem videla enega od zadnjih prodajnih katalogov diskontnega trgovca Hofer, sem se skoraj zvrnila s stola. Ne, razlog niso bili čudoviti popusti na bio kvinojo, paket 24 rol toaletnega papirja ali nov model pametne tehtnice. To, kar mi je vzelo sapo, je bila fotografija likalne deske.

Ni šlo za neko futuristično likalno desko s samodejnim sistemom za likanje. (Čeprav, dragi Hofer: skrajni čas, da razmislite tudi o tem!) Tudi ne gre za njene dimenzije, ki ponujajo razkošnih 120 krat 38 centimetrov likalne površine. Tudi sama cena me ni tako šokirala, da bi zaradi tega morala iskati ravnotežje, čeprav je ugodna.

Pravi dec

Krivo je bilo dejstvo, kdo je na tej fotografiji. Ne, na fotografiji ni krasna, nasmejana blondinka v lepi pikčasti oblekici, z brezhibnimi belimi zobki, svežo frizuro, svilenim trakom v laseh in pentljo na vrhu — ki med likanjem čaka, da mož pride domov.

Ne, ne. Na sliki je zelo čeden, nasmejan mlad moški v kavbojkah in supergah. Pravi dec. Ampak dec, ki vneto lika nekaj, kar bi bila lahko njegova polo majica! Nad oglasom pa slogan: “Zvesti privlačni ponudbi”. Po Hofer ceni, seveda.

Kot ženska pripominjam, da takšnemu dedcu ne bi bilo težko biti zvest.

Očem skrito delo

Drage in dragi moji, zelo dobro vem, da kar nekaj slovenskih moških doma tudi lika. Nekateri celo zelo dobro. A to je očem skrito. O tem ni veliko govora. To ni družbeno priznano delo. Žene se s tem ne hvalijo, saj marsikatera ob tem najbrž misli, da bo izgubila imidž dobre gospodinje. Moški se pa s tem tudi ne postavljajo, kot se recimo znajo z novimi športnimi urami, ki merijo vse živo, kar se jim dogaja v telesu.

Ampak če moški zdaj že “javno” likajo v katalogih — ki so v resnici najbolj brani brezplačni mediji —, potem smo ženske končno dosegle tisto, o čemer so sanjale cele generacije pred nami. Da smo enakopravne!

Grem zamenjat gumo

Oglas za likalno desko, ki jo uporablja čedni mladenič, je jasen signal, da so meje med “moškimi” in “ženskimi” opravili dokončno padle. To so zdaj nove družbene norme. Ženskam ne bo treba več skrivati dejstva, da tudi moški doma kdaj kaj zlikajo. Tema moških pogovorov za šankom pa bo odslej tudi to, kako dobro zlikati ovratnik srajce.  

Še več. Če lahko moški lika, zakaj ne bi potem me ženske popravljale avtomobilov? Z vso pravico si lahko zdaj nadenemo kombinezon, zgrabimo francoski ključ in šraufamo in menjavamo olje. Zamenjati gumo? Ni problema. Vžigalne svečke? Malenkost.

Pomislite, kako se lahko zaradi takega oglasa svet obrne na glavo! Kakšna čudovita prihodnost je še pred nami! Kaj šele pred našimi hčerami.

Ko bo naš ali njen dragi prišel domov z dela, se ne bo zavalil na kavč in vprašal, kaj je za večerjo, ampak se bo pohvalil, da si je zjutraj lepo zlikal srajco. Me pa ga bomo iz garaže pohvalile nazaj: “Super, res si priden, ampak prosim, zrihtaj si večerjo sam, jaz ravno menjavam zavorne ploščice.”

Nihče več ne bo privzdignil obrvi, ko nam bodo v trgovinah z orodjem stregle krasne ženske z roza zaščitnimi čeladami in barvastimi izvijači. Ker smo enakopravne, lahko delamo in nosimo, karkoli se nam že zahoče!

Idealno za bombaž

Pa moški? Oh, presrečni bodo. In izjemno ponosni, ko bodo na naslednji ženski zabavi s penino v roki demonstrirali svoje na novo izumljene likalne tehnike in se hvalili, da zlikajo pet srajc v manj kot pol ure.

In to ne bo še vse. Od naših dedcev bomo dobile super koristne nasvete. Recimo: “Ta likalnik, draga moja, ima keramično likalno površino. Idealno za bombaž! Če znižam temperaturo, lahko brez nevarnosti zlikam tudi tvoj negliže.”

Fenomenalno, vam rečem. 

Zatorej, drage dame in gospodje, dvignimo kozarce za enakopravnost! Končno smo dosegli, da lahko vsak dela vse. To je prava emancipacija. Hvala, Hofer, ker si nam pokazal, da je prihodnost končno tu in da so zmečkane srajce stvar preteklosti. Neglede na to, kdo jih zlika!

NAROČI SE
#gospodinjstvo #emancipacija
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke