Kulumne
#otroci #vzgoja
Vzgoja otrok je naložba v prihodnost … — a ne permisivna vzgoja
Logo 09.07.2023 / 06.10

Mi smo tisti, ki bomo skozi otroke pustili pečat pri oblikovanju jutrišnjega sveta. Ni vseeno, katero vzgojno smer izberemo.

Čez nekaj deset let, ko nas ne bo več, ne bomo vedeli, ali naši vnuki živijo dobro, ali so se znašli v vsesplošnem kaosu, agresiji, militantnosti in sprevrženosti, ki se morda svetu obeta.
Marko Crnkovič/Fokuspokus

Tisti, ki imamo otroke — in še otroke naših otrok —, smo upravičeno zaskrbljeni glede tega, kam gre ta svet. Zaskrbljeni smo že samo ob spremljanju aktualnih novosti in norosti, na katere se je treba navajati in prilagajati. Kaj šele ob misli na nekaj deset let naprej.

Dogajajo se družbene spremembe, v katerih se zrcalijo vse naše pretekle napake in napake naših staršev. Tudi mi sami smo odsev pretekle družbe. Razlogov za zadovoljstvo ni veliko. Ves svet smo resno zafurali. Vodenje držav, pomembnih institucij, podjetij, družbenih skupin itd. smo prepogosto dali v roke ljudem, ki svojega posla ne zmorejo ali ne znajo. Ali pa svojo pozicijo načrtno izrabljajo zgolj za uresničevanje osebnih interesov, interesov tistih v njihovih najožjih krogih ali tistih, ki jim morajo biti hvaležni za položaj. Pa korporacijam, celotnim gospodarskim panogam, interesnim skupinam …

NAROČI SE
#otroci #vzgoja
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke