Novice
#savič #mesec #židan
Židan, Savič, Mesec. Srečanje šivalnega stroja in dežnika na operacijski mizi.
Logo 06.11.2019 / 19.33

Predsednik DZ šunta ekstremista za kulturni boj, vendar obenem miri še premalo radikalnega, ko gre za bolj nujne zadeve.

»Razhod z Levico bi lahko koristil tako obstoječi koaliciji kot tudi Levici sami.«

Predsednik DZ Dejan Židan je moral imeti kar naporne dneve — čeprav morda tudi zabavne.
Najprej je v torek oficielno sprejel social justice warriorja Domna Saviča in pobudnika peticije proti »kanaliziranju javnega denarja v greznico tovarn sovraštva« — beri: proti oglaševanju podjetij v državni (so)lasti v medijih kot Nova24TV in Demokracija in podoben SDS trash.
Ali sta Savič in Židan vljudnostno kramljala o »pičkah klerotalibanskih«? Skoraj zagotovo ne. Verjetno sta se delala fine. Takole je podvukao Državljan D na kraju svog izlaganja:

»Gospod predsednik državnega zbora, veseli nas, da ste se odločili za sprejem te peticije. Da sem prišel do tega mesta, sem moral eno leto trpeti žaljivke in laži na svoj račun. Neznanci so mi grozili z deportacijo in smrtjo, me zasledovali po trgovinah, nadlegovali moje bližnje. Zaradi svoje aktivne drže državljana, ki mu ni mar [sic!], da se naš denar steka v roke madžarskih propagandistov, so mi bila zaprta marsikatera vrata.«

Smešno, če ne neverjetno

Razen tega, da se Saviču sploh uspelo uturiti Židanu, je pri tem srečanju šivalnega stroja in dežnika na operacijski mizi najbolj smešno to, da je peticionist zbral samo 219 podpisov!

Nedosledni Židan

Skratka, Dejan Židan je naredil veliko napako, da je Saviča sprejel v avdienco. Divjak kot on ne spada v parlament in nima kaj predsedniku dostavljati napaberkovanih (in še maloštevilnih) signatur.

NAROČI SE
#savič #mesec #židan
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke