Kulumne
#desnica #kangler #sds
Anšlus NLS k SDS: Majhen korak za Janšo, velik skok za Kanglerja
Logo 21.02.2023 / 06.10

Fuzija z materjo/mačeho/matico slovenske desnice je edina perspektiva manjših, izvenparlamentarnih desnih strank. (Zanjo pa tudi.)

Za Kanglerja je pridružitev Janši odlična poteza. Tako ali tako tako rekoč nihče ni vedel, kaj je sploh to NLS, medtem ko je njegova bivša SLS zdaj nekaj drugega (četudi ne manj marginalnega).
Fotografija: Igor Napast/Večer

Anšlus Nove ljudske stranke k SDS je majhen korak za Janšo, toda velik skok za Kanglerja. NLS je že prej gravitirala k črni luknji desnice, vendar ji — formalno samostojni, nepovezani, pogreznjeni v irelevantnost — to zavganje ni nič pomagalo. V okviru SDS pa si Kangler zdaj sme obetati, da bo še kdaj mariborski župan! Po lanskem porazu je sicer rekel, da ne bo več kandidiral, ampak to so bile druge okoliščine. Leta 2026 pa bo imel ves ta SDS suport.

Janša sam pa bo z inkorporiranjem NLS že zdaj okrepil položaj SDS v mariborskem mestnem svetu — na po novem dvanajst svetnikov, kar je toliko kot Arsenovičeva vladajoča garnitura —, seveda pa tudi možnosti SDS na prihodnjih volitvah na Štajerskem. Tako lokalnih kot državnozborskih.

NAROČI SE
#desnica #kangler #sds
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke