Kulumne
#lifestyle #murko
Naju dva z Murkotom bojo itak enkrat cenzurirali
Logo 04.03.2024 / 06.05

Folk pričakuje, da sem fucking klovn. In sprejmem to vlogo. In nobenmu ne škodujem. Izigravam debila pred publiko. Isto k Murko.

Damjan Murko je gostoval pri influencerju Filipu Pesku. Čakamo, da ga v svoj podkast povabi še Borut Pahor.

Okej, sej vem, da pretiravam. Moje kolumne so sam Taylor Swift pa Keanuti. Sam ej, koga briga una glupa politika. Ljudem ne morš neki metat pred nos tko k vsi. Tuga tug. Ljudem je treba neki nametat. Pol pa kupijo al ne.

In kle smo pri Murkotu. Zadnjič sem dala na FB njegov intervju pri Filipu Pesku. In dopisala, da je Murko, kokrkol obrnemo, men faca. Če bi bil intervju z Janšo, se ne bi tok vžgali. Komentatorji, kdo pa drug. In so se postavili na dve strani. Za ene je genij, cel master samopromocije, za druge debil, k poneumlja folk. Ampak, kaj od tega je zdej res?

Govorimo o Murkotu, ne o Janši.

Daleč od tok glupga

Men je model. In če bi poslušali kakšne intervju, bi vidli, da je Murko daleč od tok glupga, za kakršnega ga ma folk. Noben ni rekel, da je on en težek znanstvenik, sam točn ve, kaj dela. Vsi vemo, česa smo sposobni. Eni več, eni manj, sam vsi probamo preživet. On pač s kretensko muzko, provokativnimi koledarji, pa šalčke pa svašta prodajat.

Sam a s tem komu škoduje? Sej ni treba njegove muzke poslušat, še manj kupovat koledarjev. In pol men folk, da on poneumlja. Ma kako te lahk kr neki poneumi? Me bojo Kardashianke poneumile, če sem pogledala par delov teh kokoši? Dejte mal zaupat v svoje možgane. Take bedarije so sam fun.

On je fun

In Murko se dobr zaveda, da je fun. Odkrito prizna, da nima talenta za muzko, za samopromocijo pa ja. On je fun. Ne pa uni vedeževalci, k spulijo pokojnino starim bakicam, ker jim bojo kao napovedali zdravje pa kok bo še fukala, čeprov je stara 90. Taki so men gnoji. Murko je pa tko: kle sem, take it or leave it. Kot moje kolumne. Niso za vsazga. Ampak ti klikneš. Škodmo pa nobenmu.

Ko ga Pesek vpraša v intervjuju, kako dojema te bedne komentarje, k jih vsi dobivamo, Murko lepo reče, glih taki me najemajo. Njihovi frendi me zanalašč najemajo in me podvalijo na žur. Na takih jaz služim.

Pa neka, dokler jih ne nateguje. Nej izigrava pajaca. A mi pa nismo navadni pajaci?

Za to smo plačani

Kaj pričakujejo od mene, ko pridem jaz na intervjuje in literarne večere? Bit fucking klovn. In sprejmeš to vlogo, ker s tem služiš. In nobenga ne silim, da bere moje knjige. Če češ, ja, če ne, pa ne. In nobenmu ne škodujem. Pač izigravam debila pred publiko. Isto k Murko. Ker smo za to plačani. En, k se mora v firmi klanjat šefom, pa ni pajac? Večji od nas, če mene kdo vpraša.

Men ni problem izigravat klovna. To je pač tvoja vloga, čeprov si v resnici daleč od klovna. Vse so to sam vloge. In Murko obvlada svojo. Ko je treba, obvladamo svojo vlogo, pa če si to priznamo al pa ne.

Itak pa naju bojo obadva enkrat cenzuriali. Njega s komadi Šok in podobno, men pa zarad pičk maternih v tekstih. Ker pazi! Po ta novem morjo otroci gledat Mary Poppins v spremstvu staršev. Cel svet je znorel. Fucking Mary Poppins v spremstvu staršev!

NAROČI SE
#lifestyle #murko
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke