Kolofon
#internet #branost #Fokuspokus
Top Ten + 1 najbolj branih tekstov na Fokuspokusu aprila
Logo 02.05.2023 / 06.10

Bojkotirajmo TVS. Penzionirajmo Mišo. Ukinimo Luko Mesca. Imejmo radi Goloba. Pojdimo v Afriko. Odprimo Pandorino skrinjico.

Bojkotirajmo TVS. Penzionirajmo Mišo. Ukinimo Luko Mesca. Imejmo radi Goloba. Pojdimo v Afriko. Odprimo Pandorino skrinjico.

1. Marko Crnkovič (15. 4. 2023): Kako spet vzpostaviti zakon, red in pamet na Televiziji Slovenija? Z bojkotom!

Civilizirano rezanje kablov. Da škandalisti ne bodo živeli od naše zgrožene pozornosti. In pritisk na kakor da brezbrižno vlado.

“Ne nasedajmo na iliberalno marketinško svobodnjakarstvo užaljenih in maščevalnih desničarjev. Črne liste niso obstajale takrat in ne obstajajo danes. Obstajajo pa nenapisana in neformalna merila, da ljudje à la Rupar ne spadajo na nacionalno televizijo.”

2. Marko Crnkovič (13. 4. 2023) Miši Molk za slovo od Televizije Slovenija.

Miša Molk je glas in obraz, ki izginja. Eden od glasov in obrazov TVS, ki izginjajo. Eden od glasov in obrazov TVS, ki izginja.

“Glasovi izzvenevajo, obrazi izginjajo. Pa ne zato, ker bi se starali, gubali, hripeli, botoksirali, bledeli — ampak zato, ker se je nekdo pet, deset, dvajset let prezgodaj odločili, da bodo utišali glasove in izbrisali obraze, ki so gledalcem nekaj pomenili in bi še vedno lahko.”

3. Vesna V. Godina (5. 4. 2023): Ministrstvo za antisocialne zadeve in neenake možnosti.

Za pomoč staršem otrok s posebnimi potrebami ni denarja. Za oborožitev pa je. Tudi za dodatke, povišice in nove plačne stebre je.

“Ministrstvo, ki bi moralo skrbeti za enake možnosti, odgovarja, da v državi, ki povečuje stroške za oboroževanje, ni denarja za socialo? Če bi bila na mestu Luke Mesca, bi odstopila. Ne samo z mesta ministra. Ampak tudi z mesta predsednika stranke.”

4. Marko Crnkovič (4. 4. 2023): Prvotno besedilo življenja brez Televizije Slovenija.

Zakaj je intervju z Alenko Puhar delala Vida Petrovčič? Zakaj ni intervjuja z Alenko Puhar raje delala recimo Ksenija Horvat?

“Alenka Puhar ni prvič nastopila na TVS. A zdaj je to za ene sporno, za druge hevrekično. Ker je intervju delala Vida Petrovčič. Po mnenju enih kompromitirana s ponesrečenimi intervjuji in vodenji, po mnenju drugih pa zdaj opogumljena delati po nareku osebne in vesoljne vesti.”

5. Marko Crnkovič (17. 4.): Politika kot opij za ljudstvo: Zakaj gre ljudem Golobova vlada na živce?

Sesuvati vlado je usluga opoziciji, ki jo sovražite. Bi radi, da pride SDS nazaj? Sami si boste krivi, če se bo to res zgodilo.

“Sam ne vidim problema v tem, da se je Golob pojavil kot mesija in da se je po letu dni izkazalo, da to ni. To ni njegova krivda. Ni se on predstavljal kot mesija, ampak da ste vi nesrečni in nezadovoljni v njem videli mesijo in zdaj ugotovili, da to — guess what! — vendarle ni.”

6. Vesna V. Godina (19. 4. 2023): Slovenija ne bo postala nestalna članica Varnostnega sveta OZN.

Podoba prijateljice, kakršnih bi si ZDA želele še več, pri pridobivanju glasov mnogih neevropskih držav Sloveniji samo škoduje.

“Slovenija pošilja po svetu dami, ki razen všečne zunanjosti ne ponujata nič. Lepotni standardi so itak kulturno specifični, kar pomeni, da ni nujno, da dami tudi v Afriki veljata za čedni in privlačni. Zato je ta strategija v resnici strategija samodegradacije.”

7. Tereza Vuk (10. 4. 2023): Par for iz Mirna na Krasu v graščini od pranonota.

Zame je Miren k ena majhna Idrija. Ljubljančanom izraz Idrija ne pomeni dost, za Primorce pa je to umobolnica. In kle je tko.

“Ampak je vse super v bistvu kle. Nisem navajena, ampak je kr feeling pogledat čez okno za dobro jutro in zagledat majhne kozličke. Aja, pa na konc brajde v hruškah so divje svinje. Pa polet kače in škorpijoni povsod. Ampak, to je za eno Ljubljančanko mala malca.”

8. Vesna V. Godina (14. 4. 2023): Končno ukinitev DZZ — a jutri je nov dan na domačiji.

Zadovoljstvo ob ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Vlada je uresničila eno od ključnih volilnih obljub. Ampak …

“Ko vlada z ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kaže, da razume, da je nadvlada ekonomske racionalnosti nad socialno problem, odpira Pandorino skrinjico. To je problem tudi na drugih področjih. Pri vojni v Ukrajini. Pri plačah zdravnikov, sodnikov in tožilcev. Itd.”

9. Marko Crnkovič (10. 4. 2023): SDS: Nobena Slovenka ne sme biti posiljena zaman.

Debilizme internetnih marginalcev še lahko nekako ignoriramo. Ne moremo pa ignorirati debilizmov poslancev. Niti opozicijskih.

“Več Slovenk ko bodo migranti posilili, bolj bo imela Alenka Jeraj prav. Več ko bo insceniranj ostudne naslovnice revije Demokracija pred leti z zrežirano fotografijo črnih moških rok, ki šlatajo belo žensko telo, večja bo verjetnost, da na naslednjih volitvah spet zmaga SDS.”

10. Marko Crnkovič (18. 4. 2023): Prakomunizem: Družbena in umetnostna zgodovina današnje mladine.

Srednja generacija in srednji sloj vesta o komunizmu toliko, da jima prav pride kot predmet za kazanje intelektualne nostalgije.

“Če nam je malo mar že za zasluge osamosvojiteljev, nam je za zasluge predvojnih komunistov še tem manj. Spominjati se obletnice ustanovitve KPS je smešna PR akrobacija, ki se je lahko domisli samo nekdo, ki v življenju komunistov ni videl niti od daleč ali pa jih ni prepoznal.”

11. Tereza Vuk (17. 4. 2023): Kaj bomo zdaj s to petko pri slovenščini?

Jaz sem ful tečen človek. Tesno tečen. Vprašte moje starše, brata, frende ali jebača. Cepetam, zganjam histerijo in se derem.

Sin od sestrične, star 14 let, je tok prefrigran, da je šel učiteljici slovenščine nabijat, da ma pisateljco v žlahti in da če lahk sam moj življenjepis prinese, pa ma zaključeno 5. Učiteljica njemu, da okej. Je pol knjigo prebrala. In je mulc poslušal: ‘Ti si premlad za brat take stvari.’”

NAROČI SE
#internet #branost #Fokuspokus
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke